Dve knižky pre nezbedné deti

Majú spoločné krátke príbehy, ktoré zvládnete pred spaním, a prekvapivé poučenie. Ktoré sú to knižky a čo naše deti naučili?

Aktívne dieťa, ktoré ťažko dostať do postele. Či také, ktoré si nechce upratať hračky alebo ktoré odmieta poďakovať. Máme takých doma habadej, všakže? Skúste im prečítať o týchto hrdinoch, ktorí robili podobné výčiny a naučili sa, čo je správne.

Slon sa nechcel prikryť uchom, prechladol a musel jesť acylpyrín. Sloniu dávku – za dodávku. To je jeden z deviatich hrdinov rozprávkovej knižky Nám sa ešte nechce spať. Príbehy sú tak akurát dlhé na rýchle uloženie do postieľky a ako inak poučné. Napísal ich Daniel Hevier, takže nás neprekvapí, ako jednoducho a trefne dokázal rozvinúť najčastejšiu detskú trampotu – zaspávanie. Naša obľúbená je rozprávka o Plamienke Driemavej, ktorú mali všetci za šibnutú sovu, lebo lietala vo dne.

Neposlušnice sme objavili v knižnici. Je to viac dievčensky zameraná knižka, ktorej cieľ je podobný ako rozprávky o nespavcoch. Hovorí deťom, čo sa môže prihodiť, keď zvedavo nazerajú cez kľúčovú dierku, ukazujú prstom alebo si vymýšľajú únavu. U nás sme sa neuspokojili s jedným krátkym príbehom, muselo sa čítať ďalej. Obzvlášť deti zaujalo dievčatko, ktoré sa nechcelo umyť a zo špinavosti ju vyliečili až vodníci a práčka. 

Nám sa ešte nechce spať komfortne dostanete v dobrých kníhkupectvách a po Neposlušnice utekajte do Mestskej knižnice (alebo aj dobre zásobenej Karloveskej knižnice).

Tento príspevok používa afiliátne linky. Kúpou cez ne podporíte vznik ďalších článkov.

Komentáre